Vintage brudekjoler for alle

Oppkalt etter Hedwig sin "stein galne" bestemor, Gaggu er stedet for deg som ikke vil være bundet til trender, men bare har lyst på en skikkelig fin brudekjole.

– Folk setter begrensninger for seg selv før de har begynt å prøve kjoler. Det er mange som ikke tillater seg å like en kjole som er annerledes enn hva de hadde tenkt seg, men det har du lov til. Stol på deg selv.

Hedwig, Gaggu.

Mange som kommer innom Gaggu har aldri handlet brukt tidligere, brudekjolen er gjerne deres første vintage plagg.

– Du må ikke være en vintagedronning eller 50-talls babe for å handle her. Målet mitt er å vise at også vintage kan være moderne

Selv er Hedwig veldig glad i gjenbruk, men ser på det som en bonus, og ikke det viktigste med å kjøpe en vintage brudekjole.

I butikkene er veggene fylt med silke og håndsydde blonder. Her finner man stoff og teknikker som er svært vanskelig eller dyrt å kjøpe nytt i dag, til en langt mer tilgjengelig pris.

Det er mange som gjerne skulle giftet seg i sin mor eller bestemors brudekjole, men den kan fort være ødelagt, gitt bort eller i feil størrelse. Hedwig håper at hennes kjoler kan gi noe av den samme følelsen.

– De beste kundene er de som tørr å se ut som seg selv, og ikke blir for opphengt i trender. Mange har et fast bilde av hvordan en brud skal se ut, og det er ikke noe galt med det, men mange ser veldig like ut.

Selv giftet Hedwig seg sommeren 2015, på familiens hytte utenfor Kristiansand. Hennes beste tips er å gjøre akkurat som dere vil på bryllupsdagen.

– Dropp det du ikke vil ha med. Om du ikke liker masse blomster er det helt greit. Vi droppet både bryllupskaken og den tradisjonelle dansen, fordi det føltes ikke naturlig.

Hedwigs tips til deg som planlegger bryllup:

 

  • Lag en Topp 3-liste med det som er viktigst for dere. Fokuser på det, og ikke tenk så mye på alt annet.

 

  • Tenk på hva du skal gjøre gjennom dagen når du velger kjole. Glad i å danse? Velg en kjole som lar deg danse.

 

  • Ikke kjøp «brudesko» – du kommer ikke til å bruke de igjen, og det er vanskelig å selge. Bruk heller sko du har, eller kjøp noe du kan bruke igjen. Og husk joggesko til festen! The Real Real er stedet for å gjøre et skokupp.

 

  • Gjestene dine vet ikke hva du har planlagt, så om noe ikke går etter planen er det helt ok. Ingen av vil merke det.

 

  • Bryllupet må føles som dere! Samarbeid med personer dere liker, og som dere liker stilen til.

Detaljer

Siden denne artikkelen først ble skrevet har Gaggu dessverre lagt ned og Hedwig har tatt med familien og flyttet vestover. Men du, en liten hemmelighet er at hun fortsatt har en del av de aller fineste kjolene, og ja, de er til salgs.

Neste bildeserie:

Skikkelig lekre blomster