Tenk på dette før dere booker bryllupslokale

Dere vet omtrent hvor mange gjester dere skal ha og har gjort opp noen tanker om stil. Tiden er kommet for å velge selskapslokale, men herregud så mange steder som finnes! Her er mine beste tips for hva dere burde se etter når dere skal velge lokale for bryllupet deres.

Hva liker dere, egentlig?

Vi starter her. På stranden eller i skogen? Klassisk villa eller forlatt fabrikklokale? Det er ikke dødsofte man bruker såpass mye penger på en fest, så når man først gjør det er det viktig at det blir som dere vil.

Hvor mye arbeid vil dere gjøre selv?

Her er det viktig å kjenne seg selv. Å planlegge bryllup skal være gøy! Er du den som elsker nye prosjekter og vil styre bryllupsplanleggingen ned til minste detalj eller blir du bare stresset av tanken? Vil dere heller la noen andre ta seg av alle detaljene? Dette kan være med å avgjøre hva slags lokale dere burde velge. Noe steder har gjort nesten alt før før dere i det hele tatt tar kontakt, mens andre steder må dere hente alt fra lys og lyd, til mat, drikke og kanskje til og med toaletter selv.

 

Om du har lett for å bli stresset av tanken på å måtte styre alle detaljer selv, men fortsatt ønsker å velge et sted som ikke er et typisk bryllupslokale vil jeg hjertelig anbefale å få hjelp fra et eventbyrå*. Det trenger ikke å koste for mye, men kan være til stor hjelp når man skal holde i litt for mange tråder samtidig. På den måten kan man få akkurat det bryllupet man er på jakt og samtidig ha det skikkelig gøy i planleggingsprosessen.

 

*Eller en bryllupsplanlegger. Den ene er ikke nødvendigvis bedre enn den andre, men om dere vil stå for dekor selv og bare trenger litt hjelp til å holde i alle trådene er gjerne eventbyrå veien å gå.

Tenk utenfor boksen

Ikke føl dere begrenset til typiske selskapslokaler når dere planlegger bryllupet deres. Det finnes så fantastisk mange flotte steder å feire bryllup! Kanskje hjemme i hagen? Eller foreldre eller venners venners hage? Noen har alltid en hage. Sjekk AirBnb for lekre eiendommer. Kanskje en stor villa eller den hytta rett ved innsjøen? Bruk hele dagen på båt! Kan dere leie favorittbaren deres, den med den fine bakgården, for en kveld? Det finnes så mange muligheter når man begynner å tenke seg om og man kjenner alltid noen som kjenner noen.

Ha alt på et sted

Dette vil jeg virkelig slå et slag for! Se etter sted hvor dere kan gjøre dere klare, ha vielsen, drinker, middag og fest, og gjerne også et sted hvor både dere og gjestene kan overnatte. Det er et par grunner til dette.

 

– Det er veldig avslappende for dere. Man slipper å forholde seg til mange steder, det er ingen taxi man er avhengig av for å komme seg fra frisør til vielse. Ingen organisering av transport for gjestene. Digg.

 

– Fra mitt perspektiv som fotograf er det helt supert. Det er mye lettere å fotografere både at deg og din forlovede gjør dere klare hvis det er en 5 minutters rusletur mellom dere og ikke 30 minutter med bil.

 

– For gjestene er det enda bedre. Dukk opp om morgenen, eller dagen før, og ikke tenk på å måtte ta taxi eller kjøre bil igjen resten av dagen. Og, man slipper alle de som kjører til feil kirke. Bonus.

 

– Glemt noe sminke? Manuset til talen? Konfettikanonene?! Null stress, alt er rett i nærheten.

 

Og ikke minst, kanskje det aller viktigste, dagen blir ikke like stykket opp. I stedet for å bryte opp med kjøreturer blir dagen bare en lang fest full av vin og gode venner. Hver gang jeg fotograferer et bryllup hvor alt er på samme sted føler jeg at det gir en helt egen stemning.

Funker lokalet for et bryllup?

Tenk på hva som skal skje gjennom dagen. Kommer lokalet til å funke? Skal middag og fest være i samme rom? Hvor er man da mens det ryddes om? Jeg skal ikke nevne navn her, men et lokale i Oslo som har en fantastisk fin middagssal har av en eller annen grunn begynt å ha kakeservering og dansegulv i en mørk og stygg gang. HVORFOR?!? Bryllup er tiden for å sette krav, og at lokalet funker til hele dagen og at man alltid er på fine steder synes jeg faktisk man skal kunne be om.

Får vi lokalet for oss selv?

Nå begynner kanskje divanykkene mine å synes vel godt, men jeg vil da vel ikke dele bryllupsdagen min med andre? Jeg skal ikke bruke for mye tid på dette, men bryllupsmaskinene som har tre selskap samtidig står ikke helt øverst på min ønskeliste.

Hva er greia med alkohol?

Kan dere ta med selv eller må dere kjøpe på stedet? Dette er ikke nødvendigvis noen deal breaker, men det er ikke til å legge skjul på at det er forskjell på å betale 500kr per flaske vin vs. 200 når man spanderer på hele vennegjengen. Kanskje de pengene kan brukes på noe annet (f.eks at jeg fotograferer, yay!) eller kanskje man har mer lyst til å ta den regningen enn å kjøre kolonne over svenskegrensa i et år.

If all else fails.

Telt i akkurat passe ville omgivelser, vielse under et stort tre og noe digg mat servet på store fat. Fiiiint!

Detaljer

Lyst på flere tips som dette? Meld deg på her, så får du de beste tipsene mine til planlegging av bryllupet, levert rett i innboksen, hver uke.

Neste bildeserie:

Kake smaker best rett etter vielsen