Tenk på dette før dere velger bryllupsfotograf

Dere er mange store og små avgjørelser som skal tas når man planlegger et bryllup. Å velge fotograf kan fort bli en av de store. Her er mine tips til hva dere burde ta stilling til når dere vurderer fotografer.

Hva slags stil liker dere?

Noen fotografer er klassiske, andre mer moderne. Noen fotograferer mørkt og dramatisk, andre lyst og lett. Liker dere mer eller mindre poserte bilder? Tenk på hva slags stil dere liker og hvilke bilder som snakker til dere når dere skal velge fotograf, heller enn om personen holder til i samme del av landet som dere eller har fotografert på selskapslokalet deres tidligere. Fotografer er alle vant til nye steder og utfordringer, men uansett hvor vi fotografere vil stilen vår kommer gjennom.

Hva vil være viktig for dere om 10 år?

Bildene er en av få håndfaste ting dere sitter igjen med etter bryllupet. Selvfølgelig skal dere få noen flotte portretter av dere til takkekort og en forstørrelse eller to, men tenk også litt lengre frem. Hvilke bilder vil være viktige for dere 10 år? Eller kanskje enda lengre frem i tid? Jeg vil tørre å påstå at det er bildene som viser alle gjestene og familien som var samlet, hvordan stemningen var og alle øyeblikkene og følelsene som kan frakte deg tilbake til bryllupsdagen din.

Stoler dere på fotografen? Er dere komfortable sammen?

Bryllupsfotografen er av de menneskene dere vil ha mest kontakt med både før, under og etter bryllupet. Pass på å velge en person dere liker! Man inviterer jo faktisk en fremmed inn i en utrolig viktig og personlig dag. Jeg sier ikke at man må bli bestevenner, men det kan faktisk være fint å ha noen man kan snakke litt med i løpet av dagen, og som ikke irriterer vettet av dere halvveis gjennom portrettbildene. De aller færreste er jo vant til å være foran kamera, men om man velger en fotograf man kommer godt overens med og føler du føler at du kan slappe av sammen med, så vil også bildene deres bli mye bedre.

Hva er budsjettet deres?

Hvor mye har dere faktisk råd til å bruke på bryllupsfotografering? Gjør godt med research og se hva som finnes av fotografer der ute før dere tar et valg. For en heldagsfotografering må man gjerne ut med rundtomkring 30000kr (min gode venn Vegard Giskehaug har forklart godt hvorfor bryllupsfotografering koster som det gjør).

 

Om man ikke har råd til det vil jeg heller anbefale å gå ned i tid enn å velge en billigere, men kanskje ikke like erfaren fotograf, men så er det også sånn jeg tenker om mye annet i livet. Jeg vil heller ha mindre av det beste enn mye av noe middels.

 

Dette er kanskje en brannfakkel, men om dere må prioritere å ha med fotograf kun en mindre del av dagen vil jeg lagt mer tid til dokumentariske bilder av familie og gjester, og det som skjer i løpet av bryllupsdagen, og litt mindre til portretter. I etterkant tror jeg dere vil sette mye større pris på førstnevnte.

Meld deg på epostlisten min under og få listen med Spørsmålene dere må stille til bryllupsfotografer før dere booker.

Planlegger du bryllup og har lyst til å motta mine aller beste tips direkte i innboksen? Omtrent en gang i uken sender jeg ut en epost med tipsene du faktisk trenger når du skal planlegge bryllup. Alt fra hvordan man får de beste bryllupsbildene til hvordan man velger riktig lokale og setter opp en kjøreplan. Kontaktinformasjonen din vil ikke bli delt med andre.

Planlegger dere bryllup?

Jeg vil veldig gjerne høre fra dere! Send meg en epost med noen ord om dere og bryllupet deres. Vi snakkes!

Neste bildeserie:

Vintage brudekjoler for alle