Hva med mobilfri vielse?

Vielsen er et av de mest fotograferte øyeblikkene i løpet av bryllupsdagen, men jeg vil foreslå følgende - gjør den kamerafri. For når du kommer gående ned midtgangen, vil du se ansiktene til venner og familie eller en hel haug med mobiltelefoner?

Kamerafri, eller «unplugged» om du vil, vielse stammer som alle andre bryllupstrender fra USA, men i motsetningen til en del andre trender (heh) føler jeg at man virkelig er inne på noe her. Kort oppsummert betyr det akkurat det som det høres ut som, at man lar kameraer og mobiltelefoner ligge under vielsen.

Om dere har en fotograf i bryllupet deres (og det synes jeg virkelig dere burde hint hint hint) så vil jeg anbefale at dere lar hun eller han ta seg av fotograferingen og heller ber gjestene om la mobilen få en pause.

 

Ikke bare møter dere masse glade, rørte og lykkelige ansikter, men stemningen i vielsen blir en helt annen når alle faktisk er tilstedet og ikke fokuserer på å ta bilder. Fotografens bilder vil også få seg et løft siden familie og gjester er synlige, og ikke gjemt bak telefonen.

Rent praktisk vil jeg anbefale at dere opplyser om at dere ønsker at gjestene deres skal legge vekk kameraer og mobiltelefoner under vielsen i forkant av bryllupet, for å så minne på det igjen i vielsesprogrammet eller ved at toastmaster eller vigsler sier ifra.

Når alt kommer til alt er et er jo egentlig bare sykt hyggelig at folk vil ta bilder av dere, men spar det heller til etter vielsen, velkomstdrinken, middagen eller nårsomhelst ellers på dagen. Jeg tror faktisk gjestene deres vil sette pris på det, og vet at jeg som fotograf vil det.

Detaljer

Lyst på flere tips som dette? Meld deg på her, så får du de beste tipsene mine til planlegging av bryllupet, levert rett i innboksen, hver uke.

Neste bildeserie:

Tenk på dette før dere velger bryllupsfotograf