Cecilie Melli sine fantastiske kjoler

Jeg trodde faktisk ikke at noen var gale nok til å lage brudekjoler i Norge, men midt i Oslo sentrum finner man noen som gjør nettopp det. På mål.

Det finnes mange brudekjoler der ute, men kjolene fra Cecilie Melli skiller seg alltid ut. Relativt enkle, men utrolig gjennomførte. Og blonder. Masse lekre blonder.

– De fleste er ikke samme størrelse oppe og nede. Man har ofte en annen størrelse på byste enn på hofte og rompe, så det å finne en ferdig kjole i en størrelse som passer perfekt, det er er det veldig få som gjør, forteller Kirsti Hove, co designer and production manager hos Cecilie Melli.

– Til en brudekjole må man ofte beregne 4-6000kr i skredderendringer i tillegg til det som står på prislappen, fortsetter Kirsti. Med en kjole sydd på mål slipper man det. – Man kan fint gjøre tilpassinger og få det til å se bra ut, men når vi lager målsøm lager vi kjolen riktig første gang i stedet for å reparere i etterkant.

 

Når det er sagt er det ikke bare prislappen som gjør at man burde ta en ekstra titt på Cecilie Melli. De lager noen helt fantastisk lekre kjoler, skjørt og topper. Kirsti beskriver kundene deres som avslappa, kule bruder som vil være litt fashion forward, men fortsatt ønsker en brudekjole.

Kirsti sine beste tips til deg som er på jakt etter brudekjole:

 

  • Gjør research! Finn ut hva du selv liker og hvilke brudesalonger som tilbyr nettopp dette.

 

  • Start tidlig, gjerne 8-12 måneder før bryllupet. Dette er for å være sikker på at du skal få tak i akkurat de kjolemodellene og stoffene du har aller mest lyst på

 

  • Tenk på hva du er komfortabel med å ha på deg. Hva vil du vise frem og hva vil du gjemme bort?

 

  • Ikke ha med for mange mennesker på prøvetime. 2-3 er er bare hyggelig, men pass på at de ærlige og vil det beste for deg. De du har med må gi råd til deg, og ikke bare basert hva de selv har mest lyst selv.

Alt sys for hånd på blondetoppene.

I tillegg til eget design fører Cecilie Melli også kjoler fra Eliza Jane Howell og Claire Pettibone. Showroom og verksted finner du i Øvre Slottsgate 7 (5. etasje).

Neste bildeserie:

Bryllup hele året!